Haypál Orsolya E.V.

 

Adószám: 76276981-1-33

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

Kapcsolat:

Székhely: 2040 Budaörs, Akácfa köz 7. Hungary

©2018 by assista.hu Minden jog fenntartva

Infografika: A tartalommarketing rövid (?) története

May 4, 2018

Legközelebb, ha valaki megkérdőjelezi a content marketing jelentőségét, világosítsd fel arról, hogy nem egy néhány éves divatirányzatról van szó. A története 284 évre nyúlik vissza.

Content Marketing Institute infografikája, “A Content Marketing rövid története” tanúsága szerint a tartalommarketing legrégebbi példája 1732-re datálható. Ekkor jelent jelent meg először Benjamin Franklin éves kalendáriuma, a Gazdagodás Útja, amellyel a nyomdai vállalkozását népszerűsítette. Aki ebbe beleolvas, utána már kétszer is meggondolja, melyik tartalomelőállítót fogja legközelebb innovatívnak nevezni. Persze ne legyünk igazságtalanok, természetesen rengeteg tehetséges szakember dolgozik a modern kori tartalommarketing alakításán, de nekik van miből építkezni, míg Franklin úttörő volt a témában.

Leolvasható még a grafikából, hogy egy párizsi könyvesbolt, a Libraire Galignani publicistái lehettek az 1800-as évek elejének content-szupersztárjai, bizonyára nem volt mindennapos dolog több, mint 200 éve, hogy egy könyvkereskedés olvasótermet rendezett be, könyvkiadással foglalkozott, és saját  újságja volt, amelybe a kor befolyásos írói írtak cikkeket. Képzeljük el, milyen tartalomstratégiát folytatna ma a bolt: blogolnának, e-mailen hírlevelet küldenének, nagy olvasottságú online vendégcikkeket jelentetnének meg a honlapjukon.

Az ábrát tanulmányozva egyértelműnek tűnik, hogy az érdekes, értékes történetek iránti igényünk ugyanolyan erős ma is, mint több száz éve, csak a hordozó eszköz változott jelentősen. Amelyik vállalkozás az adott korban rájött, hogyan és milyen élményt nyújtva érheti el a potenciális közönségét,  az szerezte és tartotta meg a legtöbb vevőt. Nincs új a nap alatt...

 

 

Kiszerveznéd a céges blog írását, Facebook-posztolást, cikkek kellenek a honlapodra, németről vagy angolról  kell lefordítani a céges dokumentumokat? Dolgozzunk együtt, vedd fel velem a kapcsolatot!

 

A bejegyzés az eredetileg a Socialdaily.com oldalon megjelent fordításomnak az átdolgozott változata.

 

Forrás: Contently

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Bemutatkozom: az Irodamanager kérdez, az Assista válaszol

June 27, 2018

Oly távol vagy tőlem, és mégis közel - a munka helye

June 13, 2018

Újrahasznosítás tartalomgyártó módra

June 1, 2018

1/1
Please reload

Tags

Please reload