Haypál Orsolya E.V.

 

Adószám: 76276981-1-33

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon

Kapcsolat:

Székhely: 2040 Budaörs, Akácfa köz 7. Hungary

©2018 by assista.hu Minden jog fenntartva

Oly távol vagy tőlem, és mégis közel - a munka helye

June 13, 2018

Nem ismeretlen már az üzleti életen kívül sem az elevator pitch fogalma: tudod, amikor annyi idő alatt kell megfogalmaznod egy érdeklődőnek, hogy mivel foglalkozol, ameddig a lift felér az emeletre, szóval van vagy 30 másodperced ledarálni, hogy igen, virtuális asszisztens vagy, és az nem azt jelenti, hogy hologramként kivetíthetnek egy tetszőleges irodában és nem a fogászathoz van köze. Jobb, ha előre kigondolod és begyakorlod, hogyan lehet röviden és tömören előadni, mi a munkád, ki a célközönséged, és miért jó nekik, ha veled dolgoznak.

És ha sikerült elkerülni a buktatókat, nem voltál terjengős, semmitmondó, általánoskodó, sablonos, önfényező és érthetetlen, még akkor is lehet, hogy a jól megfogalmazott kis üzeneted nem rezonál a beszélgetőtársad agyában, mert nem az ő tapasztalataiba, üzleti élethelyzetébe belehelyezhető módon nyilatkoztál.

A jó hír az, hogy mint minden skill, ez is fejleszthető, gyakorlással egyre jobban megy a dolog. Hiába hangzik egész jól, hogy "virtuális asszisztens vagyok, szabadúszóként tevékenykedem, több megbízónak dolgozom laptopon otthonról, főleg kreatív szövegírást és távoli adminisztrációt vállalok kisvállakozóknak", ettől nem biztos, hogy mindenkinek felcsillan a szeme. Kezdjük ott, hogy ez így elsőre egy szűz fülnek eléggé feldolgozhatatlan. 

 Így már attól függően, hogy ki kérdezi, és vajon mennyire érdekelheti a válasz, van, hogy azt mondom, otthon dolgozom gépen, adminisztrálok több cégnek, vagy azt, hogy szakmai témákban blogposztokat írok megbízásból, vagy azt, hogy fordítok, vagy azt, hogy olyan vagyok, mint egy önálló könyvelő, csak éppen nem könyvelek, hanem a napi cégadminisztrációs ügyeit intézem az egyik ügyfelemnek, Facebook posztokat írok a másiknak.

De ez már a "haladó" kommunikáció, ez van, el kell fogadni, hogy maximum ennyi idő jut felkelteni a beszélgetőtársad figyelmét - és persze megjegyezhető infot átadni -, ha nem egy szóban meghatározható a munkád (régi szép idők, amikor annyi is elég volt, hogy némettanár vagyok...).

A lemez viszont sokszor már ott megakad, ha kiderül, hogy otthon dolgozom, mert ez még mindig nem teljesen érthető, annyira tartja magát a meggyőződés, hogy dolgozni márpedig csak munkahelyen lehet. Pedig a mai digitális eszközökkel és némileg átalakított munkaszervezéssel rengeteg, fizikai jelenlétet nem feltétlenül megkívánó munkakört a munkahelyen kívül is el lehet látni megfelelő módon. Megkockáztatom, hogy ha viszonylag hosszú szakmai múltam során felmerült volna az irodai jelenlét csökkentésének lehetősége, talán sosem lettem volna vállalkozó.

Induljunk ki tehát most ebből, az alkalmazotti lét hagyományos kereteiből, amit már egy ideje szerencsére feszegetünk, mi várható a jövőben a munkaerőpiacon? Jacob Morgan: The Future of Work című művéből hoztam illusztrációt a témához.

Jacob így ír a munka és a munkahelyek jövőjéről egy cikkében:

 

"A lot of people ask the question, “What is the future of work”. But that is not the right question we should be asking. Why? Because it leads to two major assumptions. 

First, we assume that there is one single future that could happen. Second, we assume that the future is something that happens to us and that we have no control over it. But both of these assumptions are incorrect. There is not just one singular possible future, there are multiple potential futures that could happen based on the decisions and actions we take. And the future is not something that simply happens to us without our control."

 

"Sokan felteszik a kérdést: mit tartogat a jövő a munka frontján? De rossz kérdést tesznek, fel, mert a kérdés két dolgot feltételez: Először is azt, hogy csak egy lehetséges jövő létezik. Másodszor pedig, úgy tűnhet, a jövő olyasmi, ami csak úgy megtörténik, anélkül, hogy bármilyen hatással lennénk rá. Mindkét feltételezés helytelen. Több lehetséges jövő áll előttünk, az, hogy hogy alakul, nagyrészt rajtunk, a mi döntéseinken és tetteinken múlik. A jövő nem olyasmi, ami fölött nincs semmilyen hatalmunk."

 

Fenti infografika evolúciós folyamatként ábrázolja azokat a munkavállalói trendeket, amelyeket egyes innovatív munkahelyeken már ma is megfigyelhetünk. 

A múltban az alkalmazottak nine-to-five, vagyis kötött munkaidőben, napi 8 órát dolgoztak, a jövőben ez megszűnik, kötetlen lesz a munkaidő, próbáljuk ezt most pozitív értelemben felfogni. A helyhez kötött nagyvállalati munkahelyek irodáit felváltja az összes többi, munkavégzésre alkalmas tér: a dolgozó otthona, egy kávézó, egy coworking iroda. Már nem csak vállalati tulajdonban lévő, meghatározott eszközöket használhatunk, hanem bármilyen eszközt, ami alkalmas távoli munkavégzésre. A jövő munkavállalója nem arra vár, hogy megmondják, mit tegyen, hanem részben ő határozza meg a munka menetét, több az output, mint az input. Eltűnik a klasszikus nagyvállalati ranglétra, több előrejutási lehetőségből lehet választani, illetve megteremteni magunknak. A jövő dolgozója nem csak begyűjti az információt, hanem tovább is adja. Bárki kitörhet a szerepéből és új utakat kereshet, a jövőnek nem bólogatójánosokra van szüksége. Egyre inkább előtérbe kerülnek a felhő alapú kommunikációs csatornák, a jól hasznosítható szaktudás pedig nem statikus és egyoldalú, hanem folyamatos tanulást igénylő és több helyzetre adaptálható. Az egyik legfontosabb változás pedig a tanulás demokratizálódása lesz: az oktatás feladata nem csak a tudás átadása, hanem olyan képességek, és készségek elsajátításának támogatása, mellyel az ember képessé válik önállóan is új ismertetek megszerzésére. Az élethosszig tartó tanulás (LLL - Lifelong Learning) egy lehetőség arra, hogy folyamatos önképzéssel értékesebbé váljunk a munkaerőpiacon.

 

Vagyis a jövő az önálló, felelős, önfejlesztő, bárhol dolgozni képes munkavállalóé, és azé a munkaadóé, aki biztosítja neki az optimális körülményeket. Erről mi, szabadúszók már úgy néz ki, lecsúsztunk, de remélem, szemtanúi lehetünk a munkahelyek forradalmi átalakulásának.

 

Kiszerveznéd a céges blog írását, Facebook-posztolást, cikkek kellenek a honlapodra, németről vagy angolról  kell lefordítani a céges dokumentumokat? Dolgozzunk együtt, vedd fel velem a kapcsolatot!

 

 

Forrás: The Future Organisation

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Bemutatkozom: az Irodamanager kérdez, az Assista válaszol

June 27, 2018

Oly távol vagy tőlem, és mégis közel - a munka helye

June 13, 2018

Újrahasznosítás tartalomgyártó módra

June 1, 2018

1/1
Please reload

Tags

Please reload